top of page

 

Reglement Retrokoers
 

1. Valhelm verplicht voor elke deelnemer ! 
 

2. Elke deelnemende fiets wordt vooraf aan een technische controle onderworpen. Indien de remmen of andere onderdelen niet volstaan mag       deze fiets niet deelnemen aan de wedstrijd. De wedstrijdcommissaris heeft hierin de eindbeslissing. Er is geen beroep tegen deze beslissing       mogelijk.
 

3. Voor de retrokoers worden enkel retro-racefietsen toegelaten. De retrofiets moet voldoen aan drie voorwaarden:

 

·      Racefiets

·      Versnellingen niet aan het stuur te bedienen (vitessen “aan de baar”)

·      Geen klikpedalen, beugels zijn wel toegestaan.

 

4. Zowel mannen als vrouwen mogen deelnemen aan de koers. Ze starten samen. Voor de retrokoers zal er een apart klassement opgemaakt         worden.

 

5. De retrokoers start om 15.00 Na 60 minuten wedstrijd haalt de wedstrijdcommissaris alle renners uit de wedstrijd om de kopgroep niet te           hinderen bij de laatste  ronde die ze nog moeten rijden. De uiterste aankomsttijd voor deze koers wordt bepaald op 16.30u. Daarna wordt           iedereen uit de wedstrijd gehaald en zal het parcours terug opengesteld worden voor verkeer.

 

6. Inschrijven dient te gebeuren via deze site of per mail of tussen 12:00 en 14:30. Inschrijving voor deze wedstrijd kost 7 euro.

7. Het maximum aantal deelnemers voor de retrokoers wordt bepaald op 100 deelnemers.

8. Eenieder die meedoet, tekent vooraf een papier dat de organisatie niet verantwoordelijk is voor gebeurlijke ongevallen.

 

9. De rugnummers worden verplicht ontleend met betaling van een waarborg van 2 euro. Indien u na de wedstrijd uw rugnummer terugbrengt     naar de organisatie dan krijgt u deze waarborg terug.
 

10. De organisatoren kunnen deelnemers die zich niet aan dit reglement houden ten allen tijde niet laten starten of uit de wedstrijd halen.
 

bottom of page